Ammevejledning

Selvom amning er en naturlig proces, kræver det for mange tid, øvelse og tålmodighed at få amningen op at køre.

Hjemmebesøg, udfordringer og praktiske detaljer

Ingen ammeforløb er ens og det er således en læreproces for både mor (far) og barn. Det er derfor også helt normalt, at man i starten kan opleve udfordringer med amningen, og at amningen generelt kan fylde rigtig meget i tiden efter fødslen. Er din amningen forbundet med usikkerhed og bekymringer kan en ammevejledning være relevant for dig. Det kan være du oplever udfordringer som eksempelvis:  

  • Smerter ved amning 
  • Sår og revner
  • Forkert sutteteknik 
  • Svært ved at lægge barnet til brystet 
  • Mistrivsel ved barnet  
  • Hjælp til forskellige ammestillinger  
  • Problemer med mælkeproduktionen  
  • Mælkeknuder eller brystbetændelse 

Ofte er det små justeringer som skal til for at gøre den helt store forskel, og nogle gange kræves der større tiltag for at få amningen på rette kurs. Har du brug for ammevejldning kommer jeg gerne hjem til dig, og hjælper dig og din baby til en vellykket amning.  

Hvordan foregår en ammevejledning?

Ammevejledningen foregår hjemme hos dig, i trygge og vante omgivelser og her, hvor I skal få amningen til at fungere i første omgang. Til en ammevejledning starter vi altid med at tale, om hvilke udfordringer, I som forældre oplever og hvad I ønsker hjælp til. Vi taler også om graviditeten og fødslens forløb, da dette bidrager til en helhedsvurdering af jeres ammeproblematik.

Dernæst ser jeg med på en amning, hvor I vejledes i, hvad der kan optimeres i forhold til, hvordan barnet lægges til brystet, barnets position samt sutteteknik. I vejledes omkring ammestillinger og klædes grundigt på, så I føler jeg trygge og sikre i en god ammeteknik. Under besøget undersøger jeg desuden barnets mund for en vurdering af tungebåndet.

Der er afsat 1½-2 timer til en ammevejledning inkl. journalføring. Der er desuden mulighed for kontakt og opfølgning via sms en uge efter besøget.

Alle ammevejledninger tilpasses til Jeres individuelle situation, behov og ønsker. Vi lægger til slut sammen en plan, for Jeres videre forløb, som i modtager på skrift.

TILSKUD: Er du medlem af Sygeforsikring Danmark? Så kan du få tilskud til privat jordemoder på op til 50%. Læs mere om betingelserne her. Jeg indberetter elektronisk til Sygeforsikring Danmark efter hvert besøg.

PRIS efter tilskud fra Sygeforsikring Danmark: 900kr.

Der pålægges et kørselsgebyr på 200kr ved kørsel indenfor 20km fra klinikken. Herefter 5 kr pr km tur/retur.

Ammevejledning tilbydes kun som hjemmebesøg og kan ikke bookes online, men bookes i stedet pr telefon (+45) 28 40 11 47 eller mail kontakt@jordemodertonesuneson.dk.

90-120 min – 1200kr

Behov, fokusområder, udfordringer, og pris

Et opfølgende ammebesøg kan være relevant, hvis du føler behov for yderligere støtte til at få amningen op at køre, hvis du andre ønsker til fokusområder end dem vi arbejdede med ved første ammebesøg, hvis der støder nye udfordringer til eller som opfølgning efter evt. klip at læbe og/eller tungebånd samt anden spædbarnsbehandling.

PRIS efter tilskud fra Sygeforsikring Danmark: 300kr.

Bookes pr telefon (+45) 28 40 11 47 eller mail kontakt@jordemodertonesuneson.dk.

60 min – 600 kr