Ammevejledning
Selvom amning er en naturlig proces, kræver det for mange tid, øvelse og tålmodighed at få amningen op at køre.
Kom trygt fra start
Ingen ammeforløb er ens og det er således en læreproces for både mor (far) og barn, som man skal tillade sig selv at være i. Det er helt normalt, at man i starten kan opleve udfordringer med amningen, og at amningen generelt kan fylde rigtig meget i tiden efter fødslen. Er din amningen forbundet med usikkerhed og bekymringer kan en ammevejledning være relevant for dig. Det kan være du oplever udfordringer som eksempelvis:
- Smerter ved amning
- Sår og revner
- Forkert sutteteknik
- Svært ved at lægge barnet til brystet
- Mistrivsel ved barnet
- Hjælp til forskellige ammestillinger
- Problemer med mælkeproduktionen
- Mælkeknuder eller brystbetændelse
Ammevejledning kan også være relevant for dig, som ønsker at komme bedst muligt fra start med amningen, hvor vejledningen derfor kan være et “tryghedsbesøg” som kan være med til at forebygge, at problemerne opstår.
Ofte er det små justeringer som skal til for at gøre den helt store forskel, og nogle gange kræves der større tiltag for at få amningen på rette kurs, jeg guider og vejleder med udgangspunkt i dig og din baby og jeres fælles ammeforløb. Har du brug for ammevejledning kommer jeg hjem til dig og hjælper dig og din baby til en vellykket amning.
Hvordan foregår en ammevejledning?
Ammevejledningen kan foregå i trygge rammer i klinikken eller hjemme hos dig. Uanset, hvor du modtager ammevejledningen, er det en central værdi for mig, at I får redskaber til selv at arbejde videre med amningen, efter jeg er gået igen eller i har forladt klinikken.
Til en ammevejledning taler vi altid om, hvilke udfordringer, I som forældre oplever og hvad I ønsker hjælp til. Vi taler også om graviditeten og fødslens forløb, da dette bidrager til en helhedsvurdering af Jeres ammeproblematik.
Jeg ser med på en amning, hvor I vejledes i, hvad der kan optimeres i forhold til, hvordan barnet lægges til brystet, barnets position samt sutteteknik. I vejledes omkring ammestillinger og klædes grundigt på, så I føler jeg trygge og sikre i en god ammeteknik.
Under vejledningen laver jeg desuden en vurdering af tunge-og læbebånd samt en mundmotorisk undersøgelse.
Der er afsat 1½-2 timer til en ammevejledning inkl. journalføring. Der er desuden mulighed for kontakt og opfølgning via sms en uge efter besøget.
En ammevejledning tilpasses Jeres individuelle situation, behov og ønsker. Vi lægger til slut sammen en plan, for Jeres videre forløb, som I modtager på skrift.
TILSKUD: Er du medlem af Sygeforsikring Danmark? Så kan du få tilskud til privat jordemoder på op til 50%. Læs mere om betingelserne her. Jeg indberetter elektronisk til Sygeforsikring Danmark efter hvert besøg.
PRIS efter tilskud fra Sygeforsikring Danmark: 900kr.
Kørselsgebyr:
Ved hjemmebesøg pålægges et kørselsgebyr på 200kr ved kørsel indenfor 20km fra klinikken. Herefter 5 kr pr km tur/retur.
Øvrige tillæg:
Ved behov for ammevejledning efter kl. 18.00 på hverdage tillægges et gebyr på 200 kr.
I weekenden tillægges et gebyr på 300kr.
På helligdage tillægges et gebyr på 400kr.
Ammevejledning i klinikken kan bookes online her.
Ammevejledning i hjemmet kan ikke bookes online, men bookes pr telefon (+45) 28 40 11 47 eller mail kontakt@jordemodertonesuneson.dk.
90-120 min – 1200kr
Et opfølgende ammebesøg kan være relevant, hvis du føler behov for yderligere støtte til at få amningen op at køre, hvis du andre ønsker til fokusområder end dem vi arbejdede med ved første ammebesøg, hvis der støder nye udfordringer til eller som opfølgning efter evt. klip at læbe og/eller tungebånd samt anden spædbarnsbehandling.
PRIS efter tilskud fra Sygeforsikring Danmark: 300kr.
Bookes pr telefon (+45) 28 40 11 47 eller mail kontakt@jordemodertonesuneson.dk.
60 min – 600 kr