Hindeløsning

Mange gravide har et stort ønske om, at gå spontant i fødsel indenfor terminsperioden, at forberede kroppen bedst muligt på fødslen og ikke mindst at undgå igangsættelse af fødslen. Hvis du kan genkende dette, så kan en hindeløsning være det helt rette for dig. 

Hvad er en hindeløsning?

En hindeløsning er en indvendig undersøgelse, hvor man løsner fosterhinderne fra den nederste del af livmoderen. Herved frigives hormoner, som kan medvirke til at fødslen går i gang og dermed nedsætte risikoen for medicinsk igangsættelse. Forudsætningen for en hindeløsning er således, at din livmoderhals er begyndt at afkorte sig lidt og at din livmodermund har åbnet sig lidt. Det er derfor en individuel vurdering, om forholdende er gunstige for en hindeløsning.

Hvornår kan man få en hindeløsning?

Jeg tilbyder som udgangspunkt hindeløsning fra graviditetsuge 40+0.

Ca. 1/5 oplever, at fødslen går igang efter en hindeløsning. Desuden er der forskning der tyder på, at hindeløsning kan medvirke til at mindske behovet for ve-stimulerende drop under fødslen.

Er du flergangsfødende og har passeret din terminsdato, er der desuden lidt bedre odds for, at en hindeløsning kan være det sidste skub din krop har brug for, for at gå i fødsel.

Der er ingen garanti for at en hindeløsning bringer dig i fødsel, dog viser forskning, at flere hindeløsninger tæt efter hinanden, kan nedsætte behovet for igangsættelse af fødslen.

Er der bivirkninger ved en hindeløsning?

Risikoen ved at få foretaget en hindeløsning er, at du kan opleve hyppige og smertefulde plukkeveer, som ikke bringer dig i fødsel. Efter en hindeløsning vil det være normalt, at du oplever tiltagende plukkeveer, murren i underlivet, hen over lænden og fortil over kønsbenet samt let tegnblødning. Disse følger er helt normale og ufarlige for både dig og barnet, men kan være forbundet med ubehag for dig.

En hindeløsning er altid forudgået af en jordemoderkonsultation, hvor vi taler om din graviditet, laver helbredsundersøgelser (Blodtryk + urinstix) og jeg laver en udvendig undersøgelse af maven og lytter hjertelyd.  

Hvis du er i tvivl om hindeløsning er noget for dig, så er du velkommen til at skrive eller ringe
til mig.

Fødselsmodning

Kombiner hindeløsningen med rebozomassage og fødselsmodnende akupunktur for at øge hindeløsningens effekt. Læs mere her.

30 min – 300 Kr