Fødselsforberedelse

Med snart 10 års erfaring bag mig, tilbyder jeg privat fødselsforberedelse for dig og din partner. Her tager vi udgangspunkt i lige netop din graviditet og Jeres fælles forestående fødsel.

Hvorfor vælge privat fødselsforberedelse?

Privat fødselsforberedelse er for dig og din partner, som ønsker personligt tilrettelagt fødselsforberedelse med udgangspunkt i dig og Jeres ønsker og behov.

Det kan være I venter Jeres første barn, og oplever, hvordan den forestående fødsel og dét at blive forældre er en helt ny verden, som åbner sig for Jer. Det kan også være, at I har født før, men nu ønsker at forberede Jer anderledes til denne fødsel. Sammen klæder vi Jer begge godt på, så I kan gå ind til fødslen med mest mulig ro i maven samt en bred viden og forståelse for, hvad I kan forvente Jer af fødslen.

Jeres personlige fødselsforberedelse kan fx omhandle emner som: 

  • Fødslens faser, hormoner, fødselsmekanismen og barnets rotation
  • Forebyggelse af bristninger  
  • Vejrtræknings-, visualiserings- og vemestringsteknikker
  • Medicinsk og ikke-medicinsk smertelindring 
  • Fødsel efter tidligere kejsersnit 
  • Fødsel efter et tidligere kompliceret fødselsforløb  
  • Partneres rolle under fødslen (herunder fx groundende tryk, massageteknikker og rebozo massage)
  • Fødselsangst  
  • Hjælp til ønskeliste/ fødselsbrev
  • Værktøjskassen; vi fylder jeres værktøjskasse med alle mine bedste redskaber, råd og teknikker til brug under fødslen for jer begge (fx med inspiration fra Meyermetoden og Mamaprofylax)

Hvordan foregår privat fødselsforberedelse?

Fødselsforberedelsen foregår i min jordemoderklinik eller hjemme hos Jer, hvor jeg tager de ting med vi får brug for undervejs. Vi aftaler på forhånd, hvilke specifikke emner, I ønsker at vi fokuserer på. Der er selvfølgelig tid og rum til, at I kan få på svar de spørgsmål som måtte opstå undervejs.  

Fødselsforberedelsen vil ofte bestå af både teori og praktiske øvelser, selvfølgelig alt afhængigt af jeres ønsker til indholdet.

Jeg lægger gerne privat fødselsforberedelse ind om aftenen eller i weekenden ved behov, men disse tider finder du ikke i bookingsystemet. Kontakt mig i stedet pr mail kontakt@jordemodertonesuneson.dk eller tlf. (+45) 28 40 11 47, så aftaler vi en tid der passer Jer.

TILSKUD: Er du medlem af Sygeforsikring Danmark? Så kan du få tilskud til privat jordemoder på op til 50%. Læs mere om betingelserne her. Jeg indberetter elektronisk til Sygeforsikring Danmark efter hvert besøg.

PRIS efter tilskud fra Sygeforsikring Danmark: 1300-2100kr.

Varighed: 120-180 min
Pris: 1600-2400 Kr

Jeg tilbyder et unikt lille hold for gravide, hvor vi kombinerer pilates og fødselsforberedelse for den mest optimale forberedelse af krop og sind frem mod fødslen.

Hvorfor gå til fødselsforberedelse?

På mit fødselsforberedelseshold bliver du klædt bedst muligt på, både fysisk og mentalt, så du kan gå din fødsel velforberedt og trygt i møde, med ro i maven.

Studier viser, at kvinder, som har gået til fødselsforberedelse kommer senere ind i fødslen og har mindre behov for medicinsk smertelindring.

Hvad er fødselsforberedelse?

 Jeg tilbyder evidensbaseret, holistisk fødselsforberedelse til alle slags fødsler. Fødselsforberedelsen indeholder grundig, dybdegående viden om bl.a. fødslens faser og hormoner, føde/hvilestillinger, fødselsmekanismen og barnets rotation samt forebyggelse af bristninger og tiden efter fødslen. Vi taler om veer, smerteteori og smerteoplevelse samt hvordan du kan påvirke denne. Vi arbejder med fysiske og mentale redskaber, herunder vejrtræknings-, visualiserings- og vemestringsteknikker, som du kan anvende allerede i din graviditet, således at de i højere grad “sidder på rygraden” når du skal bruge dem undervejs i din fødsel.  

Hvordan foregår fødselsforberedelse?

Forløbet strækker sig over 8 mødegange af 1,5 times varighed pr gang. De første 45 minutter dykker vi ned i et fødselsforberedelsestema, som varierer fra gang til gang. Dernæst laver vi fødselsforberedende gravidpilates i 45 minutter. Vi afslutter altid med en afspænding.

Jeg prioriterer et lille hold med plads til dig og dine behov samt tid og rum til dét som du har på hjerte omkring din forestående fødsel. Du kan frit stille spørgsmål og få svar på det, som fylder for dig. Sammen skaber vi på mine små hold rammerne for en tryg atmosfære og en mere personlig fødselsforberedelse.

Hvad er gravidpilates?

Ved blid og skånsom pilates styrkes og bevæges din gravide krop, som kan være øm, udfordret og tung grundet de store forandringer som sker under graviditeten. Vi har desuden fokus på udstræk og afspænding, og vi arbejder grundigt med dit rolige åndedræt frem mod fødslen. Således bliver den dybe vejrtrækning en kær ven i din graviditet og en vigtig støtte for dig under din fødsel.  

Hvornår skal man begynde til fødselsforberedelse?

Du kan deltage på holdet efter graviditetsuge 12. Det kan være meget individuelt, hvornår i graviditeten man er klar på at forberede sig på fødslen. For nogle fylder fødslen meget tidligst i graviditeten, og så kan det være godt at starte tidligt til fødselsforberedelse, for at imødekomme dét der fylder og arbejde hermed. For andre giver det mening at starte tættere på fødslen. For at du har størst sandsynlighed for at være med på hele forløbet, bør du ikke starte senere end graviditetsuge 32.  

Holdet er for dig, som gerne vil være aktiv under graviditeten og samtidig forberede krop og sind bedst muligt på den forestående fødsel.  Alle gravide kan deltage på holdet – både dig der er vant til at dyrke pilates, og dig der aldrig har prøvet det før.

Pris: 1800kr

PRIS efter tilskud fra Sygeforsikring Danmark: 900kr.

TILSKUD: Er du medlem af Sygeforsikring Danmark? Så kan du få tilskud til privat jordemoder på op til 50%. Læs mere om betingelserne her. Jeg indberetter elektronisk til Sygeforsikring Danmark efter hvert besøg.

8×1,5 timer – 1800 Kr